Lær Alt Om Gjeldskonsolidering

Å konsolidere gjelden din kan være starten på din økonomiske frihet. Det er en lang prosess, og det gir ikke alltid de raske resultatene du fortjener, men det er absolutt et steg opp fra å måtte søke konkurs. Det er mange ting du trenger å vite om denne prosessen før du begynner. Bruk denne artikkelen full av nøye sammensatte tips for å hjelpe deg med å nå dine mål!

Forstå forskjellen mellom gjeldskonsolidering og et boliglån. Mange selskaper vil peke på et boliglån (der du setter huset på gjeldsgrensen) som en gjeldskonsolidering. Det er ikke alltid det klokeste å gjøre, spesielt hvis du har en familie involvert. Kjenn forskjellene og risikoen før du tar den avgjørelsen.

Snakk med venner, familie og kolleger. Du er ikke den eneste som har problemer med pengene, og sjansen er stor for at noen du kjenner allerede har erfaring med gjeldskonsolidering. Dette er en fin måte for deg å finne et selskap du kan stole på, slik at du kan unngå å bruke et mindre enn anerkjent selskap.

Prøv å refinansiere hjemmet ditt og ta ut pengene dine ved stengingen. Dette kan hjelpe deg med å betale ned din høye rente med letthet, og kan være fradragsberettiget. Det kan spare deg for penger og lavere månedlige utbetalinger. Forsikre deg om at det ikke er mulighet for å gå glipp av noen betalinger, siden utestenging er en mulighet på grunn av overføring av for mye usikret gjeld til sikret gjeld.

Vær forsiktig så du ikke tar opp ytterligere høyrentelån etter at du har konsolidert gjelden din. Du gjør ikke dette bare for å frigjøre flere muligheter for å forverre dine økonomiske utsikter! Ta gjeldskonsolidering veldig seriøst. Det betyr at du må lage en plan for hva som skjer etter at du har gjort alt dette.

Før du søker om et gjeldskonsolideringslån, må du kontakte kreditorene du skylder. Spør dem om de kan forhandle om noen av vilkårene du er forpliktet til. Å gjøre dette før du får gjeldskonsolideringslånet, vil gi deg bedre form for å virkelig minimere den totale gjelden din når lånet er betalt, og gi deg bedre tall å jobbe med også.

Mange spesialister på gjeldskonsolidering tilbyr boliglån, men presenterer ikke disse produktene som sådan. Hvis du bruker huset ditt som sikkerhet for et lån, søker du om et boliglån. Dette er ikke et godt alternativ med mindre du er trygg på å betale dette lånet tilbake i tide.

Få et vilkår for gjeldskonsolidering (servicevilkår) skriftlig før du tar noen beslutninger. Den skal ha informasjon om gebyrene og hvor lenge du vil bruke tjenestene deres. De bør også skissere fordelene ved å bruke selskapet. Hvis du ikke kan få noe skriftlig, kan du styre deg bort fra selskapet.

Det er viktig at du vet nøyaktig hva du går opp mot økonomisk. Gjeldskonsolidering i noen form blir ofte oversett som en måte å komme seg ut av gjeld. I stedet for å la økonomien gli, kan du få den hjelpen du trenger. Følg de enkle rådene som er diskutert i denne artikkelen for å være på vei mot en lysere økonomisk fremtid.